מצרכים לתערובת הבשר: 250 גר` בשר טחון (אני משתמש בצוואר בקר טחון עם מעט שומן כבש, אבל אפשר גם עם עוף או הודו) 2\1 בצל קצוץ דק חופן פטרוזיליה קצוצה דק 4\1 כפית אבקת אפייה 2-3 כפות מים 2 כפות שמן זית מלח פלפל שחור טחון 2\1 כפית כמון מצרכים לכרובית ולציפוי: 1 כרובית מפורקת לפרחים 1 שקית פרורי לחם גסים או פנקו 3-4 ביצים 1 כף רסק עגבניות 1 כף תערובת עשבי תיבול לגריל (קונה אצל גיתי הקצב מוכן) קמצוץ קינמון מעט אבקת שום מלח פלפל שחור גרוס שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה : מערבבים את כל מצרכי הקציצות ומניחים בקערה מכוסה במקרר למנוחה של חצי שעה, טורפים בקערה את הביצים עם רסק עגבניות ומלח, בקערה שניה מערבבים את פרורי הלחם עם התבלינים, לוקחים מעט מתערובת הבשר ויוצרים גליל כמו נקניקיה, כורכים את גליל הבשר סביב הגזע של פרח הכרובית, ביד רטובה מעצבים את הבשר והכרובית לצורת כדור, טובלים כל קציצה מוכנה בביצים ומגלגלים בפרורי הלחם, מטגנים בשמן עמוק כ-5-6 דקות מכל צד עד להשחמה טובה http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1441891
מצרכים: 200 גר` סינטה בקר מיושן 200 גר` שייטל בקר מיושן 1 שקית נודלס מבושל לפי ההוראות ומסונן (אפשר בהחלט עם ספגטי, פסטה ואפילו אורז) אם הנודלס או האורז קר מהמקרר רצוי לחממו במיקרו לפני ההקפצה 1 בצל חתוך לרצועות דקות 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות 1 גזר חתוך ל"גפרורים" 3 שיני שום קצוצות גס רבע כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים גס 2-3 בצל ירוק חתוך לרצועות אלכסוניות קצרות 1 כפית תבלין שווארמה או חוואייג` למרק או אבקת קארי חצי כפית כורכום 2-3 כפות רוטב ברביקיו או רוטב טריאקי או רוטב סויה צ`ילי גרוס מלח פלפל שחור גרוס מעט שמן זית אופן ההכנה: חותכים את הסטייקים לרצועות דקות של כ-1.5 סמ`, מחממים שמן בוואק ומקפיצים את הבצל הגזר והפלפל 2-3 דקות, מוסיפים שום ואת הבשר ומקפיצים 2-3 דקות עד לשינוי הצבע של הבשר לא לבשל יותר מידי כי הבשר דק וממשיך להתבשל מהחום גם אחרי כיבוי האש מוסיפים את הנודלס והתבלינים ומקפיצים 2-3 דקות, מוסיפים כרוב, בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים טוב. מכבים את האש ומגישים מיד. http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1401078
מצרכים: 3-4 פרוסות אוסובוקו עגל טרי (או כל בשר שריר טוב אחר) 4 בצל גדול קצוץ גס 10 שיני שום קצוצות גס 300 גר` רסק עגבניות 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים 1 שקית אפונה עדינה של סנפרוסט 1 כף פלפלצ`ומה (אפשר ורצוי יותר לאוהבי החריף) 1 כף לימון כבוש 4 כפות כמון 2-1 כפית קינמון מלח פלפל שחור טחון חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצים שמן קנולה ההכנה: מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים שום, פלפלצ`ומה, לימון כבוש ומערבבים, מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ומערבבים, מוסיפים את הבשר, תפוחי אדמה וממלאים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה טובה ומערבבים, מבשלים על להבה קטנה (עדיף על מטקה) מכוסה כשעתיים עד לריכוך הבשר, מוסיפים את האפונה וחצי מכמות הפטרוזיליה \ כוסברה ומביאים שוב לרתיחה, מבשלים עוד חצי שעה על להבה קטנה. מפזרים מעל את שארית הפטרוזיליה \ כוסברה. מגישים עם קוסקוס, אורז לבן או הכי טוב עם חלה טרייה לניגוב הרוטב http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1297555
מצרכים: 1 קג` ריאות בקר חתוכות לקוביות גדולות 6-7 פרוסות רגל עגל או בקר 1בצל גדול קצוץ 3-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 6 שיני שום קצוצות 0.5 קג` שעועית לבנה מושרת לילה במים ומסוננת 1 קופסא קטנה רסק עגבניות 2 כפות גדושות חוואיג` למרק 1 כף כורכום 1 כפית קינמון 1 כף פלפל שחור טחון 1 כף פלפלצ`ומה או פפריקה חריפה (אפשר עם מתוקה) מלח ההכנה: מבשלים שעה בסיר לחץ את הריאות במים, מסננים את הריאות ושוטפים במים קרים, מסירים את הקרום והעורקים הגדולים וחותכים לקוביות קטנות, מכניסים את כל המצרכים לסיר לחץ, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 3 שעות על אש קטנה.
מצרכים: 1.5 קג` נתחי אוסובוקו 1 קג` כנפי עוף נקיות וחצויות ללא השפיץ 50 גר` שומן כבש חתוך לקוביות קטנות 200 גר` בשר שפונדרה 2 בצל גדול חתוך לרצועות 2 גזר חתוך לקוביות או “גפרורים” 4 קישואים חתוכים לקוביות 6-8 שיני שום קצוצות גס חצי שקית אפונה קפואה רצוי אפונה בדינה 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות חופן כוסברה קצוצה 2 כפות חוואייג` למרק 1 כף קינמון 1 כף פלפל שחור גרוס או טחון מעט שבבי צ`ילי 1 כף פלפלצ`ומה טריפוליטאית או פפריקה חריפה מלח לפי הטעם מעט שמן זית 1 חבילה ניוקי קפוא או טרי ההכנה: מאדים בסיר גדול שעמיד לתנור בצל, גזר, קישואים, שום ושומן כבש במעט שמן זית, מוסיפים את חלקי הבשר והעוף וממשיכים לבשל כ-15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה והתבלינים ומערבבים טוב, מוסיפים את הכוסברה, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מערבבים ומביאים לרתיחה, מכניסים את הסיר מכוסה לתנור ב-200 מעלות לשעה , מוסיפים את הניוקי ומכסים אותו בנוזלים ומבשלים עוד שעה בתנור, מורידים את הטמפ` ל-120 מעלות ופותחים מעט את המכסה של הסיר, ממשיכים לבשל עוד חצי שעה. מגישים עם אורז לבן.